Rondje Besançon

Tijd voor een kleine rondleiding door Besançon. Het is een stad van zo’n 2000 jaar oud, resten van de Romeinse bouwwerken herinneren hier nog aan. Een citadel, hoog op een heuvel, walletjes, muren, plaveisel…De foto’s zeggen een boel. Het weer was bij het nemen van de foto’s niet fantastisch. Tot nog toe heeft het bijna elke dag gesneeuwd, al is het niet blijven liggen. Een koude snijdende wind houdt ons gezelschap als we naar school fietsen.

IMG_0808

De weg naar school is grotendeels langs de rivier de Doubs. Dat is gelukkig vlak fietsen. Om andere plaatsen in Besançon te bereiken moeten we soms wel aardig klimmen. De toren rechts op de foto is van de synagoge, waar dagelijks 4 militairen op wacht staan, die ons af en toe uitbundig groeten omdat we wéér langsfietsen. De school zit in het space-achtige gebouw links in de verte.

IMG_0810

Daar dus,. Even wat meer close-up. De twee weken dat we nu in Frankrijk zijn, heeft ons frans al aardig doen verbeteren. We zijn verbaasd over hoeveel we al begrijpen en onze kleine kleuterzinnetjes worden ook steeds langer. Hoera!

IMG_0820IMG_0815

Hierboven twee foto’s van de andere kant van de rivier, met boven de citadel. IMG_0821

Al wandelend kom ik langs een klein haventje. Net Urk, niet dan? ;)

IMG_0812

Om Besançon liggen verschillende bergen.

IMG_0823

Laten we weer op weg gaan naar huis! Als we van school naar huis fietsen, doen we even wat cardiotraining. Deze heuvel is best steil! Zoals je ziet staan er best wat flats in Besançon.

IMG_0824

Rechts gaan we ons straatje in: Rue du Chateau Rose.

IMG_0826

IMG_0827

En voila, daar is nummer zes! De twee bovenste raampjes zijn de onze. Maar dan zijn we er nog niet hoor, want dan moeten vervolgens eerst een deur door, dan een oude, houten wenteltrap op, dan nog een deur door en dan zijn we er bijna:

IMG_0828

Welkom! Komen jullie gezellig binnen? :) Thee en wat lekkers staan altijd klaar.IMG_0830

(En die foto’s van binnen komen volgende keer!)

Een gedachte over “Rondje Besançon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s