Gewond, rebellen, militie!

We zijn overvallen door rebellen, gereden op een mijn, ondervraagd door militie, hebben geschuild in een vuurgevecht en hebben gewonden verzorgd waar geen ambulance kon komen.

Veiligheidstraining
Schrik niet! Tijdens de veiligheidstraining in Engeland kwam dit aan bod. Na een paar lange dagen theorie van 8 tot 8 hadden we een dag oefenen. Met een team gingen we in een 4×4 op pad om opdrachten uit te voeren, waar we nooit aan toe kwamen. De crisissituaties onderweg regen zich aaneen. Het was een waardevolle, toerustende en uitdagende training. Voor andere deelnemers was het realiteit omdat ze direct erna vertrokken naar Syrië en Jemen. Daarmee vergeleken gaan wij naar een veilig land. We hopen de opgedane kennis in de praktijk niet nodig te hebben, maar het is wel goed om voorbereid te zijn op mogelijke onveilige situaties.

12043194_441256122737622_3596599104689948887_n

Tegelijkertijd was het fijn om vrienden en de kerk in Gloucester weer te bezoeken. Het waren bemoedigende dagen. Hoewel kort was het goed om onze vriendschappen daar te versterken. Ze zijn voor ons een voorbeeld in hun betrokkenheid bij het zendingswerk.

Op kantoor
Vorige week waren we te gast op het Wycliffe kantoor. Alle trainingen hebben we achter de rug. We zien dat God elke stap heeft geleid en alles heeft gegeven wat nodig was. Dat maakt ons dankbaar en geeft vertrouwen voor de toekomst. We mogen naar West Afrika vertrekken, maar daarvoor moet nog wel een stukje financiële groei komen. Dan kunnen we de tickets boeken. Voor ons breekt nu een tijd aan hoopvol uitzien naar hoe Hij gaat voorzien! Daarnaast genieten we van alle mensen die we weer mogen ontmoeten en het versterken van relaties.

High Tea
Één van de hoogtepunten de komende weken is natuurlijk de High Tea! Op 13 oktober om 19.00 wordt deze benefiet High Tea gehouden in de Koffiebar. U bent van harte welkom!

Uit West Afrika
West Afrika ligt er momenteel fris en groen bij. Het einde van het regenseizoen is in zicht en dan breken de 8 maanden droogte weer aan. We hebben de officiële uitnodiging ontvangen om aan het werk te gaan. Van kantoor ontvangen we regelmatig nieuws van wat er gaande is. Zo wordt momenteel de Bijbelvertaling in de Jo taal gecheckt om klaar te maken voor drukken. Het land in West Afrika is een moslimland. We bidden dat Gods Geest aan het werk gaat en van West Afrika een land maakt dat overstroomt met Levend water.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s