Kom erin!

Hoeveel tijd heb je in M. nodig om een huis in te richten? Heel veel, kan ik je vertellen. Kom er in en neem een kijkje!

Allereerst onze voorstraat. Lekker fleurig met veel planten die onze nachtwaker zorgvuldig bijhoudt. De planten zijn ware vogeltjestrekkers. Naast de vogels zijn er de nodige hagedissen, megagrote mieren en andere insecten. Soms vliegen de vreemdste beesten voorbij! We houden ons er maar verre van.IMG_3381

De veranda is heerlijk. Zo kunnen we toch lekker buiten zitten, zonder last te hebben van malariamuggen. Nu nog een zitje ;).

IMG_3380

Via de gang kunnen we rechtdoor naar de achterstraat en aan weerszijden zitten de woonkamer en slaapkamers. De deuren rechts laten we lekker dicht. Daar staan nog de nodige bakken om uit te pakken en het is er wat rommelig. Laten we eerst een kijkje nemen in de woonkamer en keuken.IMG_3582

We hebben nog vrij weinig meubilair helaas, maar dat komt wel. Jullie hebben de blog gelezen over de bank? Mooi, dat geeft wat duidelijkheid over de gang van zaken hier. Het verhaal was trouwens nog niet af. Twee weken geleden ontdekten we zaagsel onder de bank: bleken de mieren een bank ook niet te versmaden! De volgende dag is de bank besmeerd met insecticide en kunnen we weer rustig zitten (Afgezien van de concessies aan je gezondheid). De maanden april en mei waren bloedheet, om dan een opdracht te geven aan een timmerman is vragen om problemen. De maand juni is ramadan, dan zal er ook wel niet veel van komen. In juli kunnen we gaan denken over een salontafel! Zie je, daarom duurt alles hier zo lang. Maar we kunnen ons redden, geen zorgen.IMG_3583

Dit is misschien wel ons meest favoriete plekje van het huis. Een fijne grote spelletjestafel, met ramen met uitzicht op de tuin en vogeltjes die vaak in het traliewerk komen zitten. En bovendien om gezellig samen met anderen te eten! (De tweede foto is wat recenter, met gehaakte stoelhoesjes en gordijnen. Pure gezelligheid :). )
IMG_3404 - kopie

IMG_3566

Dit is de berging. Boodschappen, koelkast etc. De eerste weken moest ik hier koken, toen de keuken nog niet af was. Dat was warm!

IMG_3576

Inmiddels is de keuken werkbaar. De kranen zijn gelukkig eindelijk gerepareerd, waardoor er veel minder mieren zijn en ik gewoon de kraan open kan draaien (dat ging eerst nogal omslachtig via de hoofdkraan). Én afgelopen zaterdag heb ik de tl-buis opgehangen (Help, mijn vrouw is klusser!), waardoor ik niet meer met een zaklamp in de hand hoef te koken. Het zijn de kleine dingen die het doen ;).

IMG_3574

IMG_3575

Die mieren, dat is een verhaal apart. Vorige week waren ze op trektocht. Ze begonnen aan de kokosrasp die in een dichte zak zat. Gaatjes geknaagd en hoppa. Toen ik dat had opgeruimd, begonnen ze aan de linzen (ook in een dichte zak). Daarna kropen ze in de kruidenla, waar de zout- en pepermolen aangevallen werden. Vervolgens trok ik de kast open en hoorde ik luid geknisper: een pak koekjes werd buit gemaakt. En een pak thee. Elke keer als ik weer iets had schoongemaakt, kwam de volgende invasie. Dan weer een la, dan weer een kast. Zucht. Aan het eind van de week kon ik alle mieren wel schieten! Dacht ik dat ik alles gehad had, begonnen ze aan de wattenschijfjes. Kun je het je voorstellen?! Ik kocht snel een lading extra bakjes om alles in op te ruimen. Gelukkig lijkt de rust nu weergekeerd…

Aan het eind van de gang ligt onze slaapkamer. Een mooi groen verfje op de muren zorgt voor een koele en rustgevende sfeer. Het goede groene kleurtje krijgen was nog wel een karwei, aangezien je hier alleen de basiskleuren kunt kopen. We moesten dus zelf aan het mengen. Ik geloof dat Willem het al uit zijn geheugen heeft gewist, want voor we bij de juiste kleur waren, waren we een dag verder! Over frustraties gesproken. Maar, nadat we redelijk in de buurt kwamen van de kleur die we in gedachten hadden, ging en vlot en inmiddels zijn we blij met het resultaat.IMG_3579

En hier is onze douche! Zelfs met (versleten) bad! En eigen wasmachine! Als ik de was wil doen, moet dat ’s morgens vroeg, vóór half 8. Anders is de waterdruk te laag. Eenmaal aan, giet ik er nog twee emmers water bij. Alles kost zo nèt iets meer tijd. Maar, dit is luxe. Want veel mensen hebben er geen óf moeten naar het guesthouse met hun was zeulen. Of je laat de was met de hand doen door M. vrouwen, dan moet je wel op de koop toenemen dat je kleren aardig snel versleten zijn.

Gelukkig hebben we geen last meer van kakkerlakken in de badkamer. Onder het bad zat een opening om verstoppingen te verhelpen. Daar zit nu een mooi luikje voor. Soms komen alleen hele kleintjes uit het doucheputje. Nou ja, daar is mee te leven.

IMG_3580 IMG_3581

En ziedaar onze fijne achterstraat met veel droogruimte! Het voordeel van zo’n droog klimaat is dat de was in een mum van tijd kurkdroog is. (Behalve in het regenseizoen dat binnenkort gaat beginnen, dan schijn je je was niet droog te krijgen.)

achterstraat

Zo, we zijn aan het eind van de rondleiding. Hoe vinden jullie het? De meeste klussen zijn nu geklaard, behalve de laatste meubels laten maken dan. Het was een heel avontuur om het bewoonbaar te maken: nooit geweten dat ik stopcontacten kon vervangen, lichtknopjes plaatsen, verven, gaten boren, lampen ophangen en werkmannen aansturen (dat ging niet zonder slag of stoot, want van een vrouw opdrachten aannemen is toch wel je eer te na). Ik bleef thuis om die zaken te regelen, zodat Willem al vlot aan het werk kon (de achterstand met de administratie liep anders alleen maar verder op). Fijn dat we dat zo konden regelen! We zijn dankbaar met elke stapje vooruit.

Leuk dat je langskwam. Weet je dat we een logeerkamer hebben? Je bent van harte welkom om te blijven slapen! Maar voor nu: een goede reis terug!

Tip: abonneer je rechts op de weblog! Bij elk nieuw bericht ontvang je een e-mail.

6 gedachten over “Kom erin!

 1. Esther Visser

  Je verhaal is zo herkenbaar. Fijn dat je je stapje voor stapje een thuis kan maken, een plek om tot rust te komen. Succes met de mieren, ze zijn onverbetelijk. Of je stopt alles in de koelkast of in containers die lucht en waterdicht zijn :) Succes en Gods zegen, Esther V.

  Like

 2. Dina Loosman-Koffeman

  Hoi Willem en Christien, nou jullie hebben wel een werk verzet hoor, maar dat kunnen de Koffemannen/vrouwen wel. Fijn dat het gelukt is, ziet er gezellig uit. Sterkte met alles en Gods zegen. Liefs tante Dina.

  Like

 3. Marijke

  Ik heb respect voor jullie hoor! Zoveel luxe als je hier hebt achtergelaten om daar het evangelie te brengen. Jullie huisje ziet er echt uit zoals jullie zijn. Leuk om te zien hoe persoonlijk zoiets is. Wel een nadeel is dat ik niet ‘ff’ om een thee-tje kan komen. 😔
  Het is fijn om te zien dat het ondanks de strubbelingen goed met jullie gaat!
  Uit het oog, maar niet uit het hart…
  Gods zegen toegebeden 🙏🏼😘

  Like

 4. Albert postma

  Wat een gezellig huis hebben jullie. Vooral de kleur rood maakt het echt jullie huis😂. Het is fijn te horen dat jullie het goed hebben daar. Dat maakt werken daar ook wat makkelijker denk ik. Succes met de verdere vorderingen in het huis en je word alleen handig door het te doen he. Maar zo te zien kun je dat wel aan je overlaten. 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s