Op verlof!

Beste vrienden,

Bedankt voor jullie gebed voor de presidentsverkiezingen in M. Die zijn inmiddels achter de rug en de uitkomst in verrassend eenvoudig: dezelfde president is herkozen. De strijd ging tussen twee kandidaten en allebei riepen ze op tot vreedzame verkiezingen. Toen echter de president herkozen werd, riep de andere kandidaat op massaal de straat op te gaan om te protesteren. Gelukkig zijn de M.-mensen daar redelijk nuchter in en zeiden ze: ‘Laat hij dan eerst zelf de straat opgaan en zijn familie terughalen uit Frankrijk die hij daar voor de veiligheid tijdens de verkiezingen heen had laten vliegen.’ De demonstraties vielen dus mee en waarschijnlijk blijft het land dezelfde koers varen als ze de afgelopen jaren deden. Veel verandering valt niet te verwachten helaas. We hopen natuurlijk wel dat de regering zich meer in gaat zetten voor vooruitgang van o.a. onderwijs en werkgelegenheid. Maar het grootste punt blijft wel de veiligheid in het land, met name in het noorden.

Tijdens de twee maanden die achter ons liggen, zijn we heel wat verhuisd tussen Emmeloord en Urk. We zijn dankbaar dat er een huisje in Emmeloord beschikbaar was waar we een aantal weken konden wonen. Afgelopen weekend konden we een huisje op Urk gaan bewonen en nu genieten we tot het eind van ons verblijf in Nederland van een vaste stek. Ons adres is nu Wijk 5-95; gezellig in het Oude Dorp. Kom gerust eens langs!

‘Dus nu hebben jullie een paar maanden vakantie? Nou geniet ervan!’ horen we vaak, maar verlof is geen vakantie! Ik denk dat we drie maanden vakantie ook al wel gauw beu zouden zijn. Het doel van ons verlof is het versterken van de vrienden- en familiebanden, het bezoeken van onze supporters en presentaties geven. We vertellen graag over het Bijbelvertaalwerk in M. en onze taak tijdens deze verlofmaanden is dan ook het hiervan ambassadeur zijn. Eigenlijk een beetje zendeling zijn in Nederland!

Ons verlof is tot half oktober, maar we blijven iets langer in Nederland. We verwachten namelijk een kindje! Christien is in december uitgerekend en we wachten de bevalling liever in Nederland af. Onze ervaringen met de gezondheidszorg in M. zijn niet fantastisch en bij zoiets ingrijpends als het krijgen van een kind, heb je liever goede zorg voor handen. Vanaf oktober werken we dus weer even vanaf afstand en na de bevalling gaan we weer terug naar M.

Het is fijn om veel mensen te bezoeken. Ook zijn we druk bezig met het voorbereiden voor terugkeer naar M.. Zo lijkt het verlof in sneltreinvaart voorbij te gaan. Op 20 september organiseert ons TFC een gezellige Tapasavond. Deze avond wordt gehouden in de Ark. Bij elk gerechtje ervaart u M. en het Bijbelvertaalwerk op een andere manier. Op 18 oktober houden we ook een algemene presentatie om 20.00 in de Ark.

Christien vertelde op de vakantiebijbelschool het verhaal van Samuël, die we in M. ontmoetten. Het geeft veel voldoening om over Gods koninkrijk te vertellen.

Shalom,

Willem en Christien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s