Het dak eraf

‘Midden in de nacht werden we wakker van een groot kabaal’, vertelde een collega. Het plafond van hun woonkamer was naar beneden gestort omdat het dak lekte. Later volgde het plafond van een slaapkamer. Gelukkig gebeurde het toen er niemand in de kamer was.

Bij ons huis is er een slaapkamer die er later is aangebouwd en daar lekte het ook. De rest van het huis is gelukkig in prima staat. Het plafond vertoonde daar ondertussen wat scheurtjes. Om dergelijke ongelukken te voorkomen wordt van die kamer nu het dak vervangen. Afgelopen maandag is het werk begonnen en nu wonen we een paar weken in het guesthouse bij kantoor. Heel fijn dat het zo kon. Bijna hadden ze het dak van de verkeerde kamer eraf gehaald… de slopers wisten van geen ophouden! Gelukkig zag Willem net op tijd waar ze mee bezig waren.

We hebben in de afgelopen jaren de nodige uitdagingen gehad, zeker als het gaat om beestjes, zoals trouwe lezers weten. Maar verrassingen blijven komen. We waren aangekomen in onze tijdelijke huisvesting. Toen Christien ’s nachts Gideon voedde, dacht ze: wat voel ik toch kriebelen. Nadat Gideon weer sliep, liep ze even naar het toilet. Eenmaal in de woonkamer stond ze aan de grond genageld, want er zaten ontzettend veel kakkerlakken op de muur, de vloer en de tafel. We hadden bij aankomst al verscheidene kakkerlakken in de keukenkastjes gezien en zeiden tegen elkaar: ‘Morgen gaan we er echt wat aan doen.’ Dan val je niet meer zo snel in slaap… De dag erna hebben we met stofzuiger en sopdoeken het huis met bezemen gekeerd en nu lijkt de situatie aardig onder controle en is bijna alles weg en kunnen we weer ontspannen er wonen. We hadden alleen de eerste dag iets anders voorgesteld.

Intussen kijken we terug op een gezellig bezoek van Willems ouders. Het was een hele onderneming voor ze, met de nodige voorbereidingen. Allerlei vaccinaties, visum etc. We hebben een goede tijd hier gehad en met veel ervaringen zijn ze weer teruggegaan. Ondanks alle verhalen die we verteld hadden, was er heel wat verbazing. Want het echt meemaken is nog heel wat anders dan foto’s kijken.

Bemoedigend en indrukwekkend was het om met de gids te spreken in een dorpje buiten de stad. Drie jaar geleden ontmoetten we hem en was hij net tot geloof gekomen doordat Jezus aan hem verscheen in een droom. Met Willems ouders gingen we wat plaatsen in de omgeving bekijken en hij begeleidde ons. Hij vertelde enthousiast hoe in de afgelopen jaren niet alleen zijn familie tot geloof is gekomen, maar ook zijn buren en verschillende vrienden. Hij was erg blij met het SD-kaartje dat we gaven met allemaal Bijbelverhalen om naar te luisteren. Laat hij een bemoediging zijn, ook op Urk, om het Evangelie uit te dragen.

Als we dit schrijven is het precies vier jaar geleden dat we in West-Afrika aankwamen. De tijd is omgevlogen en wat hebben we ontzettend veel meegemaakt. We zijn dankbaar dat hier en op allerlei plekken het Woord vrucht mag dragen en dat er uitgekeken wordt naar een Bijbel in de eigen taal. Tegelijk bidden we ook voor positieve ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en om vrede in dit land, want dat is hard nodig. Vooral vrede door de komst van Christus, waar we deze maand weer bij stil staan. Daarom wensen we jullie gezegende kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar!

Shalom,

Willem, Christien en Gideon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s