Chocola of kiespijn?

‘Heb je je kiezen nu al laten trekken?’ Awa klapt lachend in haar handen: ‘Non! Ik ben veel te bang!’ Hier in M. ga je alleen naar de tandarts als je al maanden kiespijn hebt en je het niet meer uit kunt houden. We wisten dat als het van Awa af zou hangen, ze nog een paar maanden door kon lopen met kiespijn. We hadden chocola uit Nederland meegenomen en zeiden tegen haar: ‘Als je je kies laat trekken (want gaatjes vullen is veel te duur), krijg je van ons chocolade!’ Ze keek ons glunderend aan: ‘Ik ga gelijk woensdag heen!’ Die woensdag ging ze om 8 uur ’s morgens naar de tandarts, maar toen was er geen plek meer. Je moet echt ’s morgens om 5 uur aan de balie staan om een plekje te krijgen. Die zaterdag ging ze om 5 uur heen. Maar toen ze later terug ging voor haar afspraak, was er een oude vrouw met zoveel kiespijn, dat ze haar afspraak weg gaf. Twee weken later ging ze weer heen, nu voor haar eigen afspraak en toen bleek dat er maar liefst drie kiezen getrokken moesten worden. Maar wat was ze opgelucht. ‘Ik ben zo blij dat jullie me geholpen hebben om te gaan, ik voel me nu een stuk beter!’ Wat zijn we dan dankbaar voor goede tandartsen in Nederland en voor de zegen dat we gaatjes kunnen laten vullen!

Awa hadden we ook een SD kaartje met Bijbelverhalen gegeven. Ik vroeg haar of ze ze al had geluisterd. ‘Wel twee keer! De eerste keer zelf, en de tweede keer met Bernárd, onze katholieke familievriend. Maar er zijn wel veel verschillen tussen de Islam en de christenen. Bijvoorbeeld dat jullie maar één vrouw met één man mogen hebben en wij wel vier vrouwen met één man.’ Wat is het dan prachtig om het evangelie uit te mogen leggen en te vertellen hoe groot Gods liefde is! Bid voor haar, dat Zijn liefde mag wortelen in haar hart. Ze vindt de Islam zo verwarrend omdat het om regeltjes gaat en de ene Imam zegt wat anders dan de andere. Ze wil zo graag zekerheid!

Ons werk gaat gewoon door en Christien heeft ook eindelijk meer duidelijkheid in haar werk. Dat had nogal wat tijd nodig wegens verschillende omstandigheden op kantoor, maar nu kan ze gewoon lekker bezig op haar kantoorochtenden. Ze is nu verantwoordelijk voor de communicatie met de alfabetiseringsmensen van de vertaalteams om zo op de hoogte te blijven van hun behoeften en om te zorgen dat ze hun taak goed kunnen uitvoeren. Bid dat ze dit goed mag doen en dat er goed contact mag zijn met de collega’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s