Tijgerbalsem in je neus

‘Hatsjoe!’ Dan weet je dat het december is. Het is het koele, kurkdroge en stoffige seizoen. Soms is je neus zo droog dat ademen pijn doet aan je neus. ‘Dan moet je er tijgerbalsem in smeren,’ vertrouwde een vriendin ons toe. We hebben het nog niet geprobeerd… Vaseline of sheaboter werkt gelukkig ook goed. ‘Uche uche!’ Er wordt ook heel wat geproest. Het aantal coronagevallen neemt plotseling sterk toe. We liepen naar de supermarkt en onderweg zat iemand naast de weg te hoesten. Een vriend van hem ging ernaast zitten en vroeg: ‘Ga je nu dood, of wat!’ De afgelopen twee weken zaten we zelf ook in quarantaine omdat Christien koorts kreeg. We dachten er verder weinig van. Tot ze niets meer rook en proefde, maar toen was de koorts al voorbij. Willem was alleen een dag niet lekker. We hebben netjes onze quarantaine uitgezeten en zijn gelukkig allemaal weer gezond! En Christien kan weer ruiken en proeven. Gideon vond het heel gezellig dat we samen thuis waren en moest weer even wennen toen Willem naar kantoor ging!

Voor je het weet is er weer een jaar voorbij. En dat was een ander jaar dan iedereen had verwacht. Bij Willem op het werk leken de financiën eindelijk goed te gaan. Na vier jaar verbeteringen en innovaties doorvoeren zou dit jaar in de plus worden afgesloten. De eigen watervoorziening en de zonneboiler besparen behoorlijk. De meeste inkomsten voor kantoor komen echter van het gastenhuis en die moest vanwege corona tijdelijk sluiten. Daardoor moesten helaas collega’s op minder uren gezet worden. Dat is moeilijk, omdat er geen sociaal vangnet is en je weet dat er gezinnen achter zitten. Inmiddels is het gastenhuis gelukkig weer open en is er een huurder voor langere tijd gevonden voor twee appartementen. We hopen dus dat het qua financiën ook weer de goede kant op zal gaan, maar het is afwachten hoe corona zich hier gaat ontwikkelen.

Daarnaast waren er problemen met een grote sponsor, waardoor een aantal Bijbelvertaalprojecten nu op pauze staan. We bidden dat er andere sponsoren gevonden worden, waardoor deze projecten wel weer door kunnen gaan. Er wordt intussen hard doorgewerkt bij de andere projecten en deze maand vinden er ook weer een aantal controles plaats van afgeronde Bijbelboeken. Ook bij ons op kantoor is nu een team bezig om een Bijbelboek door te nemen. Het is bestemd voor een bevolkingsgroep waar weinig christenen zijn. Bidden jullie mee dat Gods Woord vrucht mag dragen?

Komende maand gaat een buurjongen trouwen. ‘Heeft hij zelf zijn vrouw uitgekozen?’ vroegen we. ‘Nee, zijn familie heeft een vrouw voor hem gezocht.’ Voor ons is het niet voor te stellen dat je familie een vrouw of man voor je zoekt, maar hier gebeurt het nog vaak. Er wordt gekeken naar het karakter en de familie van de man/vrouw en of dat goed past bij de ander. Een huwelijk hier is dan ook niet gebaseerd op liefde, maar uit wederzijds respect, inzet en het vervullen van je taak als man/vrouw. En als dat mist, gaat het mis. Een vriendin van ons heeft wel zelf haar echtgenoot gekozen, maar na drie jaar huwelijk staat het er niet al te best voor. Het is moeilijk als je dan aan de zijlijn staat. Bidden jullie mee voor hen?

Gideon is bijna twee en wat heeft hij al veel meegemaakt in zijn jonge leven! Gelukkig heeft hij er niet zoveel erg in en is hij vooral erg druk met groot worden. Daar heeft hij nog steeds haast mee. Hij heeft al zijn tanden en kiezen en hopelijk zijn daarmee de slapeloze nachten ook voorbij. Hij is gelukkig erg vrolijk en we verzuchten regelmatig tegen elkaar wat gezellig het is met hem erbij, juist in moeilijke omstandigheden. Hij wil het liefst de hele dag wel prentenboeken lezen of op avontuur in de wijk. Hanen, schapen, ezels en paarden genoeg en ook veel straatjongetjes die graag een balletje naar hem trappen. Hij babbelt lekker de hele dag door. ‘Aanen wassen bij de kroan?’ zei hij van de week. Daar verbaasde hij ons wel mee!

We wensen jullie heel veel sterkte in de huidige omstandigheden. Dat zal niet makkelijk voor jullie zijn, maar we bidden dat jullie in dit alles Gods nabijheid mogen ervaren. We wensen jullie ook gezegende kerstdagen en vuul heil in zegen in ut naie joar!

Een gedachte over “Tijgerbalsem in je neus

  1. Diena Roos

    Op ma 14 dec. 2020 12:55 schreef Diena Roos :

    > heb je mijn mail gekregen van 12.30 uur > > Op ma 14 dec. 2020 12:52 schreef Diena Roos : > >> hallo allemaal, willem Mieke wil de sponsors ook een kaart sturen. ik wil >> voor hen ook een presentje maken met eenBijbeltje en kaart mag er bij hen >> een sleutelhanger bij van jullie of heb je dat liever niet >> >> Dit vraag ik alleen voor de sponsors van Mieke >> >> gr moeder >> >> Op do 10 dec. 2020 13:37 schreef Willem en Christien <

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s