Welkom! Kom maar binnen!

Voila! Welkom in ons Franse plekje. Heb je een goede reis gehad? Kom gezellig binnen en rust maar even lekker uit! Het is hoog tijd voor een kleine rondleiding.

IMG_0888

Ziedaar, zoals beloofd: de thee staat klaar en wat lekkers is er ook bij. Koekje? Chocolaatje? Wat een gezellig zeiltje, vind je niet? Die konden we gelukkig meenemen uit Nederland. Even wat Hollandse gezelligheid!

IMG_0859

Ga maar lekker zitten op de bank. Willem is alvast begonnen. Je gelooft het vast niet, maar deze bank was de eerste twee weken ons bed. Gelukkig hebben we nu een groter bed en hoeven we niet meer op de bank te kamperen. Anders had jij geen plaats om te blijven slapen! Met 2 personen? Geen probleem hoor, hij kan uitgeklapt.

IMG_0861

Vind je trouwens dat we geen gezellige mokjes hebben? De huisbaas was zo vriendelijk ons wat budget te geven om nieuwe aankopen te doen! Wat een gezelligheid zo hè. Of we al een beetje gewend zijn? Ja hoor, zeker! We mogen niet klagen en zijn dankbaar voor een goede plek hier. Andere studenten hadden het moeilijker en zitten niet zo mooi als ons. Het is een lekker licht appartement en ook lekker rustig gelegen, maar toch centraal. Maar kom, ik zal je de keuken laten zien!

IMG_0855

Het is heerlijk om je eigen keuken te hebben. Lekker koken en bakken, daar hou ik wel van. We hebben hier natuurlijk niet al die Nederlandse lekkernijen en die hebben we straks ook niet. Daarom probeer ik elke week een recept zonder pakjes en zakjes te maken. Bobotie, Kip Madras, Kantonese Kip…heb je nog tips? Ik hoor ze graag! En wat dacht je van een eigen wasmachine? Nee, op Urk geen bijzonderheid. Maar we zijn één van de weinige studenten die niet naar een wasserette hoeven te zeulen met hun was! Dat is toch wel héél fijn.

IMG_0866

Via de kamer lopen we zometeen naar de badkamer. Maar eerst nemen we hier nog even een kijkje. Als we ’s avonds thuis zijn, kijken we het Franse journaal. Hoewel, als de beeldbuis functioneert… ouderdom komt met gebreken! Oh, weet je daar alles van? ;)

IMG_0867

Ik geef het toe, de gordijntjes die inbegrepen waren, zijn niet helemaal mijn smaak. (Stel je voor, paars voile…) En vensterbanken kennen ze hier ook niet. Maar niet getreurd, met wat jufervaring kom je een heel eind! Een toefje vrolijkheid is snel gemaakt met wat verf.

IMG_0864 IMG_0865

Nog even wat fotootjes van wat er verder in de kamer staat. Maar dat is niet zo interessant. Een bureau, voorraadkast en kapstok. Oh, je vind de muren wat kaal? We zoeken nog een mooie poster. Trouwens, elk gaatje wat we in de muur maken kost geld! Een nadeel van een huurwoning… Maar kom, je hebt onze badkamer nog niet gezien!

IMG_0851

Ja, met rode vloer! Hoe kan het zo hè. Ik kan me voorstellen dat je je na de lange reis wel even wilt opfrissen. Maar even een tip: douche niet te lang! De boiler is niet zo groot… ;)

Zo, wat vind je van ons huis? Wat zei je me daar nou? Wil je de volgende keer mee naar school?

Advertentie

2 gedachten over “Welkom! Kom maar binnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s