Ma tante et mon oncle sont arrivés

Vandaag een gastblog door Ome Gerrit en Tante Willy!

Lekker samen eten
Christien en Willem hadden ons al een paar keer uitgenodigd om bij hen te komen eten. Maar toen ze nog in Nederland woonden kwam het er steeds niet van, dus hebben we ze onlangs maar opgezocht in Besançon om daar een hapje met hun te eten. Wij hadden toch al het doel om een weekje op vakantie te gaan en dat konden we zo mooi combineren.

We kwamen op 3 juni bij hen aan met boodschappen uit  Nederland, ook hun familie had het nodige meegegeven, zodat we een paar tassen en dozen vol meenamen. Het gaf ze een “sinterklaas” gevoel! Dat kun je dus zelfs in juni hebben! Jammer dat de pepernoten ontbraken.

We hebben in de week dat wij er waren verschillende keren heerlijk bij hen gegeten. Ze hebben ons ook veel laten zien van de stad. We hebben wat afgekuierd!

SAMSUNG CSC

Indruk van Besançon
Besançon is een mooie oude universiteitsstad met gebouwen uit de 14de eeuw. Het loont echt de moeite om op wikipedia  iets te lezen over Besançon.

Een universiteit trekt ook studenten. En die zijn er dan ook in groten getale. Maar ook de patat en de kebabzaakjes kun je er in ongekend grote aantallen vinden. Om dan nog maar niet te spreken van de vele terrasjes waar studenten zich te goed doen aan de enkele (goedkope) studentenmenu’s die ervoor zorgen dat ze niet hoeven te koken. En dat alles in kleine eenmanszaakjes die worden bemenst door Turken, Marokkanen en andere kleine zelfstandigen uit moslimvolken.

Besançon is een stad die in de middeleeuwen zeer strategisch was gelegen. Vandaar dat er een gigantische citadel is gebouwd in en om de stad. Er zijn onneembare vestingwerken gebouwd die ook nu nog grote indruk maken. We zijn dan ook naar de citadel geweest. Daarin is een dierentuin ondergebracht. Maar het was zo warm dat de meeste dieren de schaduw van hun verblijven binnen hadden opgezocht.

De Franse les
Willem en Christien volgen lessen Frans aan het centrum voor toegepaste taalwetenschappen van de universiteit. Om een indruk te krijgen van de lessen die ze volgen, mochten we een kwartier bij de les aanwezig zijn. Willem en Christien kunnen al een aardig mondje Frans spreken.

SAMSUNG CSC

 

Kerkdienst
Zondags zijn we mee geweest naar de dienst in hun protestantse kerk, ze hebben een gemeente met veel jonge gezinnen, wat een hele positieve uitstraling geeft aan de toch wel kleine gemeente.

Verder zijn we naar een zoutmuseum en grotten in de buurt van Besançon geweest. Vooral het zoutmuseum was interessant. De grotten zijn indrukwekkend.

Familie
Al met al hebben we ontdekt dat ondanks dat je familie bent van elkaar, toch te gehaast bij elkaar langs leeft, maar we hebben Willem en Christien leren kennen als een jong stel die hun vertrouwen op God stellen en geloven dat Hij hen brengt waar ze in dienst van Hem kunnen werken en leven. We hebben heel veel respect gekregen voor wat ze ervoor over hebben om dit werk te kunnen doen. Een sober leven en hard werken is het.

Wij vonden het ontzettend fijn en inspirerend om met hen samen te zijn en we wensen hen heel veel succes en Gods zegen bij alles wat ze doen. Mogen ze veel vruchten plukken van hun arbeid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s